Autori > Harriet Beecher Stowe


Citate de Harriet Beecher Stowe
Femeile in varsta ajung cu timpul grozav de destepte: e de ajuns ca un copil sa stranute sau sa tuseasca putin ca sa li se para ca cine stie ce-o sa i se intample. (Harriet Beecher Stowe)

Sufletul, infiorat de necunoscut, se trezeste intre doua eternitati obscure - eternitatea trecutului si eternitatea viitorului. (Harriet Beecher Stowe)

Bataia si ocarile sunt ca unele medicamente; trebuie sa maresti doza pe masura ce scade sensibilitatea. (Harriet Beecher Stowe)

Misticile inchipuiri ale inspiratiei sunt talismane si pietre pretioase incrustate cu tainice hieroglife. (Harriet Beecher Stowe)

Femeile sunt adevaratele arhitecte ale societatii. (Harriet Beecher Stowe)

Un adevarat lider n-are nevoie sa conduca. El doar arata directia. (Harriet Beecher Stowe)

Poate e greu sa nu faca rau pentru cineva care nu face bine. (Harriet Beecher Stowe)

Cele mai amare lacrimi varsate deasupra mormintelor sunt pentru cuvinte nerostite si fapte nesavarsite. (Harriet Beecher Stowe)

Sclavul devine un tiran indata ce poate sa o faca. (Harriet Beecher Stowe)

Acolo unde pictura este slaba, si anume, in exprimarea celor mai inalte si spirituale idei, muzica este puternica in mod sublim. (Harriet Beecher Stowe)

Gandurile unui copil sunt obscure, nedefinite si se apropie mai mult de instinct. (Harriet Beecher Stowe)

Cel care n-a auzit vreodata decat ocari e ciudat de neincrezator fata de o manifestare atat de sublima cum e blandetea. (Harriet Beecher Stowe)

Nu as ataca credinta unui pagan fara a fi sigur ca am una mai buna pentru a o inlocui. (Harriet Beecher Stowe)

Adevarul este cel mai bun lucru pe care il putem oferi oamenilor in cele din urma. (Harriet Beecher Stowe)

in Biblie sunt scrise multe, dar nimeni nu le ia in serios. (Harriet Beecher Stowe)

Atunci cand esti ingramadit intr-un colt si totul pare a fi impotriva ta, pana intr-atat incat simti ca nu mai poti suporta asta nici macar inca un minut, nu te da batut niciodata, caci orice lucru are un loc si un timp al refluxului. (Harriet Beecher Stowe)

Toate virtutile si gingasia celor ramasi in viata nu sunt nimic pe langa farmecul deosebit al cuiva care nu mai este! (Harriet Beecher Stowe)

Sa fii intr-adevar maret in lucrurile marunte, sa fii cu adevarat nobil si eroic in detaliile insipide ale vietii de zi cu zi, este o virtute atat de rara, incat este demna de canonizare. (Harriet Beecher Stowe)

Zi cu zi se scurge viata noastra, a tuturor. (Harriet Beecher Stowe)

Pentru a fi eficace, educatia trebuie etapizata. (Harriet Beecher Stowe)

Nu in bogatiile atotputerniciei se afla maretia adevarata, ci in renuntarea de sine si intr-o iubire atotrabdatoare. (Harriet Beecher Stowe)


Citate de Harriet Beecher Stowe


Aceasta pagina a fost accesata de 315 ori.