Autori > Mihail Sebastian


Citate de Mihail SebastianIata! E inutil sa fugi de singurul gand care te urmareste; e inutil sa cauti uitarea in mici jocuri imbecile. Pana la urma va trebui sa-l privesti in fata, sa-l accepti. (Mihail Sebastian)

Cand vrei sa daruiesti altuia o emotie proprie tie si te slujesti pentru asta de mijlocul ingrat al argumentului, risti nu numai sa nu izbutesti a convinge, dar sa-ti bagatelizezi entuziasmul, spunandu-l intr-un chip strain lui. (Mihail Sebastian)

Nu cer nimanui sa fie bun sau rau, frumos sau urat, canalie sau inger. ii cer numai sa fie ceva care sa nu existe decat o singura data. (Mihail Sebastian)

Omul in sacou este supus erorilor. Omul in uniforma este infailibil. Rareori umanitatea a avut inaintea ei atatea comoditati de a-si rezolva problemele interioare. (Mihail Sebastian)

Sunt evreii un neam orgolios? Evident... si totusi niciun popor nu s-a biciuit pe sine insusi cu mai multa salbaticie, niciun popor nu si-a marturisit cu mai multa cruzime pacatele reale sau imaginare, nimeni nu s-a pandit mai aspru si nu s-a pedepsit mai rau. (Mihail Sebastian)

Cuvintele, gandurile treceau prin el pustii. Se simtea ca un instrument cu coardele rupte, fara rezonanta, fara caldura. Nimic nu raspundea in el, nici ganduri, nici amintiri. (Mihail Sebastian)

Noiembrie ii gasi pe toti obositi de asteptare si doritori de un fapt nou...  (Mihail Sebastian)

Cartea imi deschide atatea porti intime, incat a vorbi despre ea mi se pare un act de proprie devastare...
(Mihail Sebastian)
Nu voi fi niciodata destul de bogat ca sa trimit liliac, iarna, unei femei.
(Mihail Sebastian)

Stelele nu se intorc niciodata din drumul lor. 
(Mihail Sebastian)

O biblioteca pentru copii are greaua sarcina de a fi instructiva, fara sa fie scolareasca. Ea trebuie sa poata insufleti primii pasi in cultura, evitand acel oribil spirit didactic, ce usuca lecturile scolare.
(Mihail Sebastian)

Citate de Mihail Sebastian


Aceasta pagina a fost accesata de 1228 ori.