Autori > Pastorel Teodoreanu


Citate Pastorel Teodoreanu



O reteta de mancare e ca si o partitura: trebuie interpretata. Menuetul lui Beethoven e acelasi pentru toate privirile. Dar una e pe vioara maestrului George Enescu si alta pe dibla lautarului de la Moara Vaduva. (Pastorel Teodoreanu)

Atat tamaia entuziasmului, cat si otrava indignarii... nu vor inceta decat odata cu fiinta mea fizica. (Pastorel Teodoreanu)

Dintre nenumaratele feluri in care se trateaza si cel mai des se maltrateaza orezul, l-am ales pe acesta, ca fiind cel mai usor de executat. E ideal pentru gospodinele cochete sau grabite, cand nu si cochete si grabite. O stationare prea indelungata in bucatarie le poate imbiba, doamne fereste, rochia noua cu iz de bucate. (Pastorel Teodoreanu)

Cand te asezi, aseaza-ti scaunul in asa fel incat, razimandu-te de speteaza, bustul sa-ti ramaie perfect vertical. E oribil la vedere domnul care se afla pe marginea scaunului. Doamna in aceasta pozitie e de neconceput. (Pastorel Teodoreanu)

Eu stiu ca trag in aer, dar zgomotul acesta imi place. Arta (a spus-o Wilde si eu il cred) e inutila. (Pastorel Teodoreanu)

Comporta-te, cand esti singur la masa, ca si cum te-ai comporta la un dineu de gala. (Pastorel Teodoreanu)

Nu exista volum de epigrame. Exista numai una sau doua epigrame care au servit de pretext pentru tiparirea unui volum. (Pastorel Teodoreanu)

Tine-ti coatele lipite. Cand esti la masa, ca si cand esti calare, numai asa trebuie sa le tii. Pentru a tine darlogii, furculita si cutitul, miscarile antebratului sunt suficiente. Daca toti convivii ar tine coatele pe masa lasand la o parte latura estetica, pentru banchete ar trebui construite mese kilometrice, cu microfoane si haut-parleur. (Pastorel Teodoreanu)

Nu taia coaja oului cu cutitul. Urmele lasate strica apetitul celorlalti. Serveste-te de lingurita cu care ai sa mananci oul. (Pastorel Teodoreanu)

Nu introduce cutitul in peste (afara de cazul ca ti s-a pus tacam special), nici in tocatura. in ambele cazuri furculita si o bucatica de paine sunt suficiente. (Pastorel Teodoreanu)

E bine sa multumesti gazdei la plecare pentru clipele pe care le-ai petrecut in casa ei, dar nu spune cum te scoli de la masa: merci! Nu-i chic. (Pastorel Teodoreanu)

Daca nu esti foarte intim intr-o casa, nu cere voie sa fumezi imediat ce s-a terminat masa. Daca altii mai in vârsta nu si-au aprins tigarile, rabda! (Pastorel Teodoreanu)

Daca sticla de vin e pe masa, ai grija ca paharul vecinei din stânga sa fie intotdeauna plin. (Pastorel Teodoreanu)

Cinste iti face acela care-ti accepta invitatia. (Pastorel Teodoreanu)

Cand te asezi, aseaza-ti scaunul in asa fel incat, razimandu-te de speteaza, bustul sa-ti ramaie perfect vertical. (Pastorel Teodoreanu)

Nu cere untdelemn cand se serveste unt topit si nici unt topit cand se serveste untdelemn. Poate ca lipseste. (Pastorel Teodoreanu)

Epocile decadente se reflecta in literatura si arta prin incalcare de hotare si confuzie a genurilor. (Pastorel Teodoreanu)

Daca nu esti foarte intim intr-o casa, nu cere voie sa fumezi imediat ce s-a terminat masa. (Pastorel Teodoreanu)

Când inviti pe cineva la masa nu-i faci un serviciu. De aceea, trebuie sa-i dai tot timpul impresia ca te simti onorat ca a primit sa petreaca un ceas sau doua sub acoperisul dumitale. (Pastorel Teodoreanu)

Daca sticla de vin e pe masa, ai grija ca paharul vecinei din stânga sa fie intotdeauna plin. Daca cea din dreapta sta alaturi de un mojic, trebuia sa ai grija si de ea. (Pastorel Teodoreanu)

Cea mai buna bautura este apa de izvor... daca pui o picatura intr-un kil de vinisor! (Pastorel Teodoreanu)

Nu sorbi supa, chiar daca te-ai familiarizat cu zgomotul si nu-l mai auzi. Daca nu poti manca prea fierbinte, asteapta putin. (Pastorel Teodoreanu)

Nu te aseza niciodata la masa inainte ca doamna gazda sa fi luat loc. Pana atunci asteapta in dreptul locului care ti-a fost indicat. Daca nu ti-a indicat locul, informeaza-te! (Pastorel Teodoreanu)

Nu sorbi supa, chiar daca te-ai familiarizat cu zgomotul si nu-l mai auzi. Daca nu poti manca prea fierbinte, asteapta putin. Asteptand insa, nu-ti trece vremea sufland in farfurie sau vanturand lichidul cu lingura: fa conversatie. (Pastorel Teodoreanu)

Du mancarea la gura, nu gura la mancare. (Pastorel Teodoreanu)

Daca nu poti rezista nevoii de a te scobi in dinti, nu-ti fa paravan din mana: e ostentativ si neelegant. (Pastorel Teodoreanu)

In nicio imprejurare si sub niciun motiv nu baga cutitul in gura: e fioros! Branza, dupa ce o tai, o asezi pe paine si-o duci la gura. (Pastorel Teodoreanu)

Eu nu pretind operetei sa fie profunde, nici lui Faust amuzant. (Pastorel Teodoreanu)

In nicio imprejurare si sub niciun motiv nu baga cutitul in gura. (Pastorel Teodoreanu)

In afara de paine, crenvursti, sparanghel, prune, ridichi de luna si inca vreo cateva alimente care se bucura de privilegii, nu manca nimic cu mana. A decupa o pasare sau a curati un fruct se invata intr-o singura sedinta. (Pastorel Teodoreanu)

Cand se ofera si ceai, pune intai lingurita pe farfurie si pe urma du ceasca la gura. (Pastorel Teodoreanu)

Imediat ce amfitrioana s-a pregatit sa paraseasca masa, ridica-te, avand grija sa faci loc vecinei. (Pastorel Teodoreanu)





Citate Pastorel Teodoreanu


Aceasta pagina a fost accesata de 1049 ori.


© 2007 Audio Carti - Carti Audio